Hladna ruska zima

Hladna ruska zima

Rus u Moskvi gleda vremensku prognozu na TV-u, čuje da je u Sibiru temperatura -55 Celzijusa.

Reši da proveri da li je stvarno tako, i pozove telefonom brata koji živi u Sibiru:

Koliko je kod tebe stepeni trenutno ?

- 37 Celzijusa

Tačno sam znao.... zamisli šta kažu ovi lažovi na TV-u, da je -55

Aaaa...pa moguće, mozda je toliko napolju...

Kako li je kod njih na -55 kad je ovako ledeno kod nas na - 20 :(

ja mislim da samo oni znaju kako im je :shock: i nezavidim im uopste ...

pa napolju je ludo...a ovi u snegu,pa vole ljudi sneg... ja volim da ga gledam iskljucivo kroz prozor, i tako mu se divim...

• Kako se kuva hladna kafa

Kako se kuva hladna kafa

Topli dani napokon stižu. Spremite se na vreme, naučite kako se priprema hladna kafa ili iced coffee . U šejker ili plastičnu flašu za vodu od pola litre, stavite kašičicu (ili više) instant kafe i šećera po ukusu. Dodajte “dva prsta” hladne vode i dve ...

• Recept: Hladna slana torta od paprika

Recept: Hladna slana torta od paprika

1kg paprika - 2 jajeta - brašna - ulja - Premaz: 0,5 kg belog sira - 400 g kisele pavlake - 200 g šunke - 3 kisela krastavca - 5 jaja - 150 g majoneza - so - biber Paprike isecite uzduž, prepolovite i očistite od semena. Odvojte 2 žumanca, od belanaca ulupajte sneg. Polako zamešajte žumanca i sneg. Svaku ...

• Ruska mobilna sauna

Ruska mobilna sauna

Ruska mobilna sauna - šta drugo reći osim ˝ludi Rusi˝. Njima nije problem oko hladnoće, čak ni kupanje u reci po najoštrijoj zimi. Neki su se dosetili da osmisle mobilnu saunu u domaćoj radinosti. Svaka njima čast, ali meni je ovako kući lepo i toplo! ...

• Ruska luka Murmansk

Ruska luka Murmansk

Prikazujemo vam fotografije jedne od najvećh luka u Rusiji. Život u tom gradu nije ni malo lak i jednostavan. Oštre zime otežavaju život ljudima koji žive i rade u Murmansk-u. Luka se sastoji od tri dela: ribe, trgovine i putnika. Trgovinski deo se širi brzo zbog povećanja ...

• Novi izvor energije - metan i ledeno hladna voda =gorući led

Novi izvor energije - metan i ledeno hladna voda =gorući led

Kad se metan i ledeno hladna voda spoje pod ekstremno visokim pritiskom, nastaje supstanca paradoksalna u samom svom nazivu – gorući led. Reč je o kristalima metan-hidrata, dokazanom izvoru čiste energije oko kog već vo de bitku Kina, Amerika, Japan i Južna Kor eja. Četiri ...

• Ruska umetnica slika grudima

Ruska umetnica slika grudima

Ruska umetnica Viktoria iz Sankt Peterburga, čije prezime nije objavljeno, razvila je novu tehniku slikanja - umesto četkice koristi svoje grudi kako bi se umetnički izrazila. Viktorija na delu Viktorija kaže da je ideju za ovakav način slikanja dobila u snu pre godinu ...

• Kako su izgledale reklame za stara ruska vozila

Kako su izgledale reklame za stara ruska vozila

Sada sve to izgleda smešno u odnosu na današnje reklame i standarde, baš onoliko smešno koliko će današnje reklame izgledati za dvadesetak godina. Prikazujemo vam slike reklama starih vozila koji su označavali statusni simbol u društvu. Za nas mlađe ove slike služe ...

• Ruska arhitektura - dragulj skriven među borovima

Ruska arhitektura - dragulj skriven među borovima

Savremena kuća koja je dizajnirana za mladi par sa detetom, nalazi se nedaleko od Moskve, na vrhu brda u borovoj šumi... Zemljište se pruža u tri pravca, sa prelepim vizurama, izuzev pogleda ka severu, što je uslovilo arhitekte da ga zaklone. Ovo je isprovociralo ideju ...