Devojka sedi na klupi u parku i jede sladoled. Prilazi joj neki tip:
• Ćao, mogu li nešto da te pitam?
• Naravno! - odgovori ona.
• Ali, ne znam baš... Znam da ćeš pogrešno shvatiti!
• Neee, nee, pitaj!
• Smem li jednom liznuti?
Ona mu pruži svoj sladoled, a on će na to:
• Eto vidiš, pogrešno si shvatila...
na svu srecu sladoled se nepusi, mislim nedimi 

Najveći svetski proizvođači poput „Folksvagena”, „Forda” ili Mercedesa” dugo su i strpljivo gradili svoju reputaciju. Recimo, „Pežou” je bilo potrebno 79 godina da posle mlinova za kafu (1810. godina) napravi prvi automobil na tri točka (1889). Na drugoj ...

Jedan 20-godišnji Kinez uspeo je u Hong Kongu da se ukrca na let za Kanadu, ostavivši osoblje aviona i graničnu kontrolu pod uverenjem da je u stvari starac bele rase. Neimanovani mladić je sa maskom starca uspeo u Hong Kongu da prođe niz provera, kao što je pasoška kontrola ...

„Ključevi! Gde su mi ključevi?!“, „Kako beše ide onaj broj telefona....”, i “Ko je bio onaj tip..?” su svima poznate fraze. Starenje nosi svoj ceh, i obično znači da postajemo malo zaboravni, što ume da dovede do svakodnevnih neprijatnih situacija. “Zašto ...
Jedan kapak ili tanani mišići u spoljašnjim uglovima oka počinju da vam trepere, a ponekad osećate i blagi svrab. Reč je o fascikulaciji - finim, brzim treperavim drhtajima snopova mišićnih vlakana. Značajnu ulogu u ovoj pojavi igra i hormon stresa adrenalin, koji nadražuje ...

Neke obične radnje svojstvene samo ljudima, kao što su ljubljenje, čačkanje nosa, sanjanje... nauka još nije objasnila. Zašto, na primer, nekim osobama pocrvene obrazi kada lažu? Zašto čovek ima potrebu da peva, svira, igra, slika... Naučni časopis New ...
Zašto se ljubimo tri puta Tri poljupca u obraz prilikom susreta, uprkos rasprostranjenom uverenju, nisu duga tradicija u Srbiji. Ovaj običaj zaživeo je kod nas tek krajem prošlog veka. Nema tog mangupa koji neće iskoristiti priliku da zgodnu strankinju koju je tek upoznao ...
Svaka kultura ima svoje tajne za bolji život i dugovečnost, čime su se pozabavili i istraživači koji su fokus stavili na Japan, Rusiju, Holandiju, Indiju, Grčku i Panamu. Panama Profesor na Harvardu dr Norman Holenberg dugo je proučavao način života u plemenu Kuna i utvrdio ...

Pogledajte kako izgleda Mona Liza sa strane i kakvo je lice imala! Da li je Kanon proporcija ili Vitruvijanski čovek, u stvari, pričica o jednom veselom i jednom ozbiljnom homoseksualcu?! Da li Devojka sa bisernom minđušom preteča Matriksa? Odgovor na ova pitanja dobićete ...
Ukoliko ste među onima koji smatraju za sebe da nemaju prljavu maštu, razmislite još jednom. Mi ćemo vam dokazati da je ipak imate. ...
Kamp nou (katal. Camp Nou) je fudbalski stadion u Kataloniji, Španija i smešten je u Barseloni. Domaćin stadiona je španski i ...
Većina nas zna kako vizualno izgleda Lamborghini, skupoceni sportski automobil italijanskog proizvođača kojeg samo retki mogu priuštiti. ...
Kathrine Switzer: zahvaljujući njoj žene mogu trčati maraton Nije to ni bilo tako davno – 1967. godine. Ženama je bilo zabranjeno ...