U Beču sve više lokacija za venčanja iz snova

Opusteno - 12:30 pm Uto 24, Jan 2012

U Beču sve više lokacija za venčanja iz snova

Nakon blagog porasta broja venčanja u glavnom gradu Austrije 2010. godine, u glavnoj matičnoj službi registrovan je blagi pad broja sklopljenih brakova u 2011. godini. Dok je 2010. godine sklopljeno ukupno 6.714 brakova, tokom 2011. je sudbonosno „Da“ izgovorilo 6.419 mladenaca.
Omiljeni mesec za venčanja u Beču u 2011. godini bio je jul sa 758 venčanja. Zatim sledi maj sa 704 i septembar sa 699 venčanja. Najmanje venčanja zabeleženo je u januaru. Ponuda posebnih lokacija za venčanja postoji još od 1999. godine a lista je svake godine sve duža. Na primer, 2010. godine 690 parova odlučilo se da svečani čin venčanja obavi na jednoj od specijalnih bečkih lokacija a 2011. javilo se 772 para.

Osim sala za venčanja u deset bečkih matičnih službi, budućim mladencima stoji na raspolaganju 46 novih lokacija, među kojima su: Dunavski toranj „Donauturm“, točak „Prater“, raskošne građevine iz imerijalnog doba kao što su dvorci „Belvedere“, „Šenbrun“ i „Nojgebojde“.

„Cilj nam je da zbog velike tražnje budućim mladencima ponudimo kako velelepne tako i nekonvencionalne lokacije za venčanja. Osim za domaće parove bečke lokacije postale su veoma privlačne i za turiste, koji su u potrazi za neobičnim mestima za venčanje“, izjavila je član gradskog veća Zandra Frauenberger.

Najtraženije lokacije za venčanja tokom 2011. godine bile su kao i 2010.: cvetne bašte „Hirššteten“, dvorac „Vilhelminenberg“, vinogradarsko dobro „Kobencl“, bečka gradska kuća i hotel „Kahlenberg“.

rajko 1 - 6:02 pm Uto 24, Jan 2012

naj bolje vencanje je bas iz snova , kad se probudim :aaa: opet nezenja :mrgreen:

• Svetleće kocke hit u Beču

Svetleće kocke hit u Beču

U Parku Sigmunda Frojda u Beču postavljena je zanimljiva svetlosna instalacija Kubik , koja je već postala hit u svetu. Na hiljade Bečlija okuplja se svakog dana da vidi ove neobične tankere ispunjene vodom i osvetljene iznutra, uz pratnju elektronske muzike. Instalacije ...

• Kako izgleda kuća Dragane Mirković u Beču

Kako izgleda kuća Dragane Mirković u Beču

Poznata pevačica otvorila je vrata svog luksuznog doma u Beču novinarima hrvatske televizije Nova . Dragana od 2000. godine živi u, po mnogima, najlepšem gradu na svetu... Dragana Mirković vodila se srcem, i put ljubavi odveo ju je u Beč. Tamo živi punih 11 ...

• Romantična venčanja

Romantična venčanja

Romantična venčanja: Venčanje je, bar onako kao većina ljudi zamišlja, po pravilu romantično, puno nežnosti i ljubavi. Mađutim, nije svako venčanje romantično i sentimentalno. Ima onih ludaka koji prave veštu i sprdnju od svega toga. Fotografije su zabeležile ...

• 10 najneobičnijih venčanja

10 najneobičnijih venčanja

Tradicionalno srpsko venčanje podrazumeva makar 300 gostiju od kojih bar 150 mladenci prvi put vide u životu, zatim trpezu na kojoj će se decenijama utabavanom stazom poslužiti redom aperitiv, meze, čorba, sarma, pečenje i na kraju neka od 200 torti koje su donele pomenute ...

• Pre i posle venčanja....

Pre i posle venčanja....

venčanja: On: Yesss! To! Konačno sam dočekao! Ona: Hoćeš da idem? On: NE! Nisam ni pomislio na to! Ona: Voliš me? On: Naravno! Ona: Jesi li me ikada prevario? On: Ne! Zašto uopšte pitaš? Ona: Želiš li da me poljubiš? On: I te kako! Ona: Želiš li da me udariš?? ...

• Fotografije sa nekih neobičnih venčanja

Fotografije sa nekih neobičnih venčanja

Fotografije sa nekih neobičnih venčanja: Neka venčanja su tradicionalna, neka su na nivou, neka nećete nikada zaboraviti po glupostima ili ludostima. Devojke vole da pamte taj dan do kraja života, nekima je to i uspelo za rukom zbog nekih stvari koje nikada sebi ne bi ...

• Nakon venčanja saznao da mu je žena milionerka

Nakon venčanja saznao da mu je žena milionerka

Tridesetogodišnji Englez Nik Bond i sedam godina mlađa Amerikanka Aleks Gabrijeson prošlog meseca su se venčali u Las Vegasu samo 17 sati nakon što su se upoznali, a mladoženja je sada saznao da mu je supruga ćerka milijardera Ričarda Gabrijelsona, vlasnika jednog od ...

• Zanimljiva tradicionalna kineska vožnja sa venčanja

Zanimljiva tradicionalna kineska vožnja sa venčanja

Svi narodi imanju neke svoje lude običaje. Mi vam predstavljamo jedan čudan običaj koji i nije baš logičan za Kinu pošto su tamo ionako prevelike gužve u saobraćaju. Ovaj poduhvat se zove talasanje kolima . Kada prvi vozač u koloni započne talasanje, svi ...