Nakon blagog porasta broja venčanja u glavnom gradu Austrije 2010. godine, u glavnoj matičnoj službi registrovan je blagi pad broja sklopljenih brakova u 2011. godini. Dok je 2010. godine sklopljeno ukupno 6.714 brakova, tokom 2011. je sudbonosno „Da“ izgovorilo 6.419 mladenaca.
Omiljeni mesec za venčanja u Beču u 2011. godini bio je jul sa 758 venčanja. Zatim sledi maj sa 704 i septembar sa 699 venčanja. Najmanje venčanja zabeleženo je u januaru. Ponuda posebnih lokacija za venčanja postoji još od 1999. godine a lista je svake godine sve duža. Na primer, 2010. godine 690 parova odlučilo se da svečani čin venčanja obavi na jednoj od specijalnih bečkih lokacija a 2011. javilo se 772 para.
Osim sala za venčanja u deset bečkih matičnih službi, budućim mladencima stoji na raspolaganju 46 novih lokacija, među kojima su: Dunavski toranj „Donauturm“, točak „Prater“, raskošne građevine iz imerijalnog doba kao što su dvorci „Belvedere“, „Šenbrun“ i „Nojgebojde“.
„Cilj nam je da zbog velike tražnje budućim mladencima ponudimo kako velelepne tako i nekonvencionalne lokacije za venčanja. Osim za domaće parove bečke lokacije postale su veoma privlačne i za turiste, koji su u potrazi za neobičnim mestima za venčanje“, izjavila je član gradskog veća Zandra Frauenberger.
Najtraženije lokacije za venčanja tokom 2011. godine bile su kao i 2010.: cvetne bašte „Hirššteten“, dvorac „Vilhelminenberg“, vinogradarsko dobro „Kobencl“, bečka gradska kuća i hotel „Kahlenberg“.
naj bolje vencanje je bas iz snova , kad se probudim
opet nezenja 

U Parku Sigmunda Frojda u Beču postavljena je zanimljiva svetlosna instalacija Kubik , koja je već postala hit u svetu. Na hiljade Bečlija okuplja se svakog dana da vidi ove neobične tankere ispunjene vodom i osvetljene iznutra, uz pratnju elektronske muzike. Instalacije ...
Poznata pevačica otvorila je vrata svog luksuznog doma u Beču novinarima hrvatske televizije Nova . Dragana od 2000. godine živi u, po mnogima, najlepšem gradu na svetu... Dragana Mirković vodila se srcem, i put ljubavi odveo ju je u Beč. Tamo živi punih 11 ...

Romantična venčanja: Venčanje je, bar onako kao većina ljudi zamišlja, po pravilu romantično, puno nežnosti i ljubavi. Mađutim, nije svako venčanje romantično i sentimentalno. Ima onih ludaka koji prave veštu i sprdnju od svega toga. Fotografije su zabeležile ...

Tradicionalno srpsko venčanje podrazumeva makar 300 gostiju od kojih bar 150 mladenci prvi put vide u životu, zatim trpezu na kojoj će se decenijama utabavanom stazom poslužiti redom aperitiv, meze, čorba, sarma, pečenje i na kraju neka od 200 torti koje su donele pomenute ...

venčanja: On: Yesss! To! Konačno sam dočekao! Ona: Hoćeš da idem? On: NE! Nisam ni pomislio na to! Ona: Voliš me? On: Naravno! Ona: Jesi li me ikada prevario? On: Ne! Zašto uopšte pitaš? Ona: Želiš li da me poljubiš? On: I te kako! Ona: Želiš li da me udariš?? ...

Fotografije sa nekih neobičnih venčanja: Neka venčanja su tradicionalna, neka su na nivou, neka nećete nikada zaboraviti po glupostima ili ludostima. Devojke vole da pamte taj dan do kraja života, nekima je to i uspelo za rukom zbog nekih stvari koje nikada sebi ne bi ...

Tridesetogodišnji Englez Nik Bond i sedam godina mlađa Amerikanka Aleks Gabrijeson prošlog meseca su se venčali u Las Vegasu samo 17 sati nakon što su se upoznali, a mladoženja je sada saznao da mu je supruga ćerka milijardera Ričarda Gabrijelsona, vlasnika jednog od ...

Svi narodi imanju neke svoje lude običaje. Mi vam predstavljamo jedan čudan običaj koji i nije baš logičan za Kinu pošto su tamo ionako prevelike gužve u saobraćaju. Ovaj poduhvat se zove talasanje kolima . Kada prvi vozač u koloni započne talasanje, svi ...
Reklame koje ističu da pivo treba da se pije ledeno, zapravo kriju loš ukus piva. Veliki svetski proizvođači piva odavno ističu ...
Halong Bai je jedan od prirodnih svetskih čuda i jedan od najlepših turističkih destinacija u Vijetnamu. Halong Bay ima više od ...
Davne 1893 Strand Magazin je objavio članak jednog modnog dizajnera i njegove zamisli i očekivanja kako će se kretati moda tokom ...
Datum rođenja nije dovoljan okvir za određivanje nečijeg karaktera. Tačnost analize karaktera uveliko zavisi o satu vašeg rođenja. ...