Treba li žena prva da priđe muškarcu?

Opusteno - 11:49 am Sub 11, Feb 2012

Treba li žena prva da priđe muškarcu?

Iako ima muškaraca koji nemaju nikakvih problema s tim da im devojka priđe, većina ipak još uvek voli tradiciju u tom pogledu, odnosno oni žele da budu ti koji će preuzeti inicijativu

Muško-ženska igra zavođenja oduvek je bila prilično složen proces koji je zbunjivao mnoge. Iako su moderna vremena mnogo toga promenila, neke stvari ni danas nisu u potpunosti jasne.

Ko na početku ljubavne igre treba da napravi prvi korak? Muškarac ili možda žena? Da li je svejedno? Odgovore na ova pitanja potražili smo kod stvarnih muškaraca koji su s nama podelili svoja razmišljanja.

Marko Z., 29-godišnji prodavac, naklonjen je tradicionalnom pristupu u muško-ženskim odnosima pa tako smatra da je muškarac taj koji bi trebao prvi da pristupiti ženi.

“Ako je reč o muškarcu koji je pomalo nespretan i ne snalazi se baš najbolje u tome, onda mi je u redu da prepusti ženi inicijativu. U svakom drugom slučaju, mislim da prvi korak treba da načini muškarac”.

27-godišnji fotograf Goran M. priznaje da voli da mu devojka da određeni znak pre nego što on napravi prvi konkretan korak: "Volim kad devojka napravi nekakav gest poput značajnog pogleda ili zainteresovanosti za razgovor. Time normalno daje do znanja da joj se taj muškarac sviđa, a posle je tom muškarcu sve dosta lakše.”

Igor L., 32-godišnji programer, nikako ne voli kada njemu žene prve prilaze. “Već su mi sto puta rekli da sam staromodan po tom pitanju, ali meni je odbojno da mi devojka prva priđe. Čak i ako sam je video i pomislio da je lepa i privlačna i ako mi prva priđe, ja se potpuno ohladim. Ne znam, možda to nije normalno, ali kod mene je tako. Ja volim taj neki red, da ja prvi priđem jer ja sam muškarac. I ja sam prvi prišao svojoj devojci i srećan sam zbog toga.”

Potpuno drugačije mišljenje o tome ima 30-godišnji profesor Vinko T. Njemu je potpuno normalno da žene danas prve prilaze pošto, kako kaže, živimo u modernom vremenu: “Ne živimo više u patrijarhalnom društvu, žene sve više uzimaju svoju zasluženu ulogu u društvu, dolaze na razne visoke pozicije u korporacijama, a to je pre bilo nezamislivo... Ako tako posmatram stvari, onda ne znam u čemu je problem da žena prva priđe muškarcu koji joj se sviđa. Ako smo za ravnopravnost polova, onda bi to trebalo da bude u svim sferama. Znam da se tradicionalne žene neće složiti sa mnom, a ja ću možda čak ispasti i papak, ali moram reći da ne bih imao ništa protiv da mi priđe neka dama, naprotiv...”

Vedran R., 26-godišnji novinar, takođe nema ništa protiv toga da mu žena prva priđe. Kaže da takve situacije zavise od trenutka i okolnostima.

“Ta hemija između dvoje ljudi se odmah oseti. Kad je primetim, ja prvi priđem, ali znalo se dogoditi da to učini žena pre mene. Nije mi to smetalo. Mislim da se to ne može regulisati nekim pravilima. Važno je da ljudi kliknu, a ko je prvi prišao, manje je važno", kaže Vedran.

Tradicija u ostvarivanju prvog kontakta između muškarca i žene izuzetno je važna 28-godišnjem muzičaru Nikoli L.

“Žene su se jako promenile. Čini mi se da su izgubile svoju ženstvenost i pretvorile su se u muškarce. Ne neguju više neke vrednosti koje su meni važne. Seks je obezvređen, praktikuje se podjednako často kao I obrok, više ništa nije sveto. Često se čudim kako se žene doslovno bacaju na muškarce, nekako su nestale dame. A ja volim dame i volim kad sam ja lovac. To znači da je moje da prvi priđem. Iskreno, meni žene ne prilaze prve i mislim da je to zato što im ja šaljem takav stav. Volim kad je žena – žena, a muškarac – muškarac", zaključio je Nikola.

King_of_Snakes - 1:01 pm Sub 11, Feb 2012

Ako se devojci svidja muskarac, sto da ne.
Ako ne pridje ona, pricice neka druga ili ce prici on nekoj drugoj!
Zato uzmite stvar u svoje ruke :)

rajko 1 - 7:39 pm Sub 11, Feb 2012

sigurno da treba . mozda je on nije primetio . ali kako kaze kralj toplina zenske ruke budi sve pa i emocije :D

• Probudite lovca u muškarcu

Probudite lovca u muškarcu

Ponašanje žene na početku veze odrediće njen nastavak, ali i ozbiljnost. Malo mudrosti i strpljenja i juriće za vama Ženama je danas znatno teže da zadrže muškarce nego ikada pre. Poznato je da se pripadnici jačeg pola teško vezuju, ali ipak postoje trikovi koji će ...

• Šta je za žene seksi na muškarcu?

Šta je za žene seksi na muškarcu?

Istraživanje u Kanadi potvrdilo je da u ljubavi i privlačnosti nema pravila i da o ukusima stvarno ne treba raspravljati, jer različiti ljudi vole različite karakteristike. I dok su nekim ženama seksi tajanstveni muškarci, druge padaju na glasne i dominantne tipove... Šta je ženama ...

• Da li je veran ili je ženskaroš? Muškarcu sve piše na telu

Da li je veran ili je ženskaroš? Muškarcu sve piše na telu

I na osnovu letimičnog pogleda možete saznati da li je pred vama veran muškarac ili ženskaroš. Muškarci koji imaju izuzetno razvijena ramena i uske kukove rođeni su zavodnici, dok oni s velikim i duguljastim ušima uživaju u samoći i njih se treba čuvati. ZAVODNICIMA SU ŠIROKA ...

• Najpoželjnija prva pomoć

Najpoželjnija prva pomoć

Na nedavno održanoj paradi plavuša pojavile su se i devojke u uniformi prve pomoći. Parada je održana u ruskom gradu Minsk. Verujemo da većina mašta o usluzi prve pomoći uz dotično osoblje. Bolničke uniforme sestara su uvek bile mašta muškaraca. ...

• Treba mi društvo

Treba mi društvo

Pa dovedite jos neku devojku da bi zenski kutak mogao da funkcionise! ...

• Šta moderni džentlmen treba da zna?

Šta moderni džentlmen treba da zna?

On se, naravno, lepo ponaša. Ali današnji džentlmen treba da bude i dovoljno opušten i da zna kako da impresionira (ili da isecka luk). O kravati Kupujte svilenu kravatu sa postavom od vune. Elegantnija je, izgleda lepše i duže traje i nosite šnalu za kravatu da bi izgledala ...

• Žene treba da izbegavaju proteine

Žene treba da izbegavaju proteine

Previše životinjskih proteina u ishrani može kod žena da poveća rizik od dobijanja neke od zapaljenskih bolesti creva (IBD), pokazalo je istraživanje obavljeno u Univerzitetsko bolničkom centru „Bisetr“ u Parizu. Među zapaljenskim bolestima creva najčešći su ulcerozni ...

• Šta treba da zna svaka nevaljala devojka

Šta treba da zna svaka nevaljala devojka

Moderna devojka koja zna da živi i nema strah da proba nove stvari u odnosima sa muškarcima morala bi da se pridržava nekih pravila. Jedno od njih izrekla je Samanta Džons iz serije “Seks i grad”, a ono glasi: “Volim te, ali sebe volim više!” Ako se prepoznajete u ovim ...