U narodu su ostale zapisane sledeće božićne zdravice:
Da godina bude cela, dan sa danom, rod rođeni, ko svatovi neka jezde veseli i nakićeni, nek’ se samo pesma rađa, nek nestane tuga, tama, nek je ljubav nepresušna, neka živi među nama.
Sjaj Bože i Božiću, kutnjem sljemenu i semenu, volu i težaku, kozići i ovčići, putniku namerniku, ribici u vodici, ptici u gorici! Sjaj Bože i Božiću! Meni domaćinu i mome plemenu i sljemenu!
Zdravi ste, djeco! Da pijemo u lepu slavu Božiju, a u slavu današnjeg velikog roždanstva Ristova, pa u slavu Svete Trojice i vaslavu Svete Bogorodice! Mi Božić slavili po zakonu rišćanskome, a on nas pomagao i od zla branio, da Bog da! Pod našim se šljemenom muške glave rađale i ženile, a devojke udavale. Svaki nas milovao, a dušman nikad ne naudio, da Bog da! Sad svi zdravo i ja s vami!“
svaka cast lepi stihovi 

Iznenadili biste se koliko ljudi na Internetu traži inspiraciju kako bi čestitali božićne praznike. Portal Nadlanu izabrao je 10 najsmešnijih poruka kojima se čestita Božić. Dok neki smatraju da je verske praznike neprimereno čestitati porukom, drugi ...

Amerikanci već tradicionalno kite i ukrašavaju svoje kuće za božićne praznike. Oni su postali pravi majstori u tome. Ovog puta vas vodimo u Hjuston i prikazujemo prave majstorije ljudi koje nije mrzelo da se pentraju po kućama i krovovima zarad prelepog izgleda i romantike tokom ...

Ako želite da od svog doma napravite pravu oazu mira i sreće, poslušajte savete koji su davno zapisani u zvezdama. Astrolozi tvrde da je poznavanje karaktera svakog horoskopskog znaka veoma važno kada je reč o uređivanju životnog prostora. Ovan (21. mart – 20. april) ...
Realnost je da veliki broj roditelja primenjuje neke relativno blage oblike telesnog kažnjavanja dece, a to i sama deca prihvataju kao deo određenih porodičnih pravila igre . Šta vi mislite, da li je u redu da klinci ponekad dobiju po turu ? Zakonska ...
Zaustavio policajac vozača koji je u naseljenom mestu vozio 80 km/h. Policajac: • Vozili ste 80km/h a dozvoljeno je 50km/h, za svakih 10 km/h 1000 dinara kazne, znači vaša kazna je 3000 din. Vozač: • Ali ja poznajem vašeg načelnika. • U redu je to ali 3000 dinara! ...

Sede Ciga i njegova Ruža u sobi, gledaju u belo, dosađuju se. TV je odavno crkao, neko zdipio radio, nema nikakve zabave... Jednog časa, reče Ciga: - E, bre Ružo, dosadan ovaj život, dete mu *****! Pa sam nešto mislio, gled o sam ja to na španske serije, napraviš ...

Sigurno ste imali prilike da čujeta kada neko skače u vodu u stilu daske da je bol veći od bola prilikom skoka na zemlju. Međutim, malo je ko to isprobao. Ima ljudi koji su ipak hteli to da potvrde na svojoj koži, ali za razliku od stila daske ovaj momak je to isprobao ...
Najbolji potezi Novaka Đokovića: Predstavljamo vam najbolje poteze Novaka Đokovića. Novak je nezaustavljiv. Najbolji teniser sveta 2011te a nakon toga je proglašen i za najboljeg sportistu godine 2011-te! Zašto? Ako pobede nisu dovoljne onda potezi svakako jesu. Predstavljamo ...
Tajno napravio kuću na drvetu u ekskluzivnom odmaralištu u Kanadi Mesecima je tragao za savršenim drvetom na kom će sagraditi ...
Uvodi se i osma zona parkiranja, a to je izvan Beograda. Svi sa BG registracijom a koji nisu trenutno u Beogradu, moraće plaćati ...
Karakteristike horoskopskih znakova Na koji nacin procenjujete dobrog vozaca , jer imamo priliku svakodnevno da ucestvujemo ...
Halong Bai je jedan od prirodnih svetskih čuda i jedan od najlepših turističkih destinacija u Vijetnamu. Halong Bay ima više od ...