Od 0 do 100 kilometara na čas za 0,3 sekunde

Od 0 do 100 kilometara na čas za 0,3 sekunde

Ljubitelji automobila na daljinsko upravljanje okupljaju se u Finskoj, na stazi „Autorataharrastajat ry“ dugačkoj samo 47 metra gde sa svojim "igračkama" postižu neverovatne brzine.

Naime, automobili dugački desetak centimetara jure brzinama i do 160 kilometara na sat, a zahvaljujući elektromotoru (300.000 obrtaja u minutu) do "stotke" ubrzavaju za 0,3 sekunde. Rekord kruga iznosi 1,5 sekundi.

Kao mali imao sam stazu sa slicnim auticima i ludo sam se zabavljao !
Posto sam prastao, moram da kupim vecu stazu :)

neverovatna brzina , mada ja tu nista nevidim :neznam ja vise volim vozice , jest da su spori ali se bar lepo vide :ok

pa ovo je ludo...ne vidis auto...

Ona formula osmica je bila najsldja igracka mojeg detinjstva. Ovo je ogromno...

• Uhvaćen delić sekunde

Uhvaćen delić sekunde

Ovo me podseća na slogan za kafu Uhvati trenutak . Fotke su stvarno prelepe! ...

• Svake sekunde u svetu se šalje 200.000 SMS poruka

Svake sekunde u svetu se šalje 200.000 SMS poruka

Svake sekunde se u svetu sa mobilnih telefona pošalje oko 200.000 SMS poruka, navodi se u izveštaju koji je danas objavila Medjunarodna unija za telekomunikacije (ITU), povodom svetskog dana statistike, koji se obeležava 20. oktobra. Broj poslatih SMS poruka se za tri godine ...

• Odlične fotke nastale u delićima sekunde

Odlične fotke nastale u delićima sekunde

Odlične fotke nastale u delićima sekunde ...

• U rikverc - 500 kilometara

U rikverc - 500 kilometara

Jedan 22-godišnji Australijanac je ovih dana, silom prilika, pokušao da uđe u Ginisovu knjigu rekorda - nameravao je vožnjom unazad da prevali 500 kilometara. Na autoputu u zapadnoaustralijskom okrugu Autbek, naime, otkazao mu je celokupni mehanizam menjača tako što su ...

• Trabant pojurio 235 kilometara na čas

Trabant pojurio 235 kilometara na čas

Dvojica nemačkih automobilskih entuzijasta obeležila su 20. godišnjicu od ujedinjenja Nemačke vožnjom svog preuređenog trabanta brzinom od 235 kilometara na čas. Mark i Roni Urland time su postavili novi brzinski rekord za dvocilindarski trabant , ...

• Jedan litar na 100 kilometara

Jedan litar na 100 kilometara

“Folksvagen” je na Salonu automobila u Frankfurtu predstavio automobil za koji tvrdi da troši najmanje goriva na svetu. Koncept novog štedljivog automobila nazvan je L1 i na njemu ova firma radi još od 2002. godine. Ispod haube se nalazi dizel SUS motor u kombinaciji s električnim, ...

• Čovek bi mogao da trči i do 65 kilometara na čas

Čovek bi mogao da trči i do 65 kilometara na čas

Čovek bi mogao da trči i do 65 kilometara na čas, što je daleko brže od rekordnih 45 kilometara na čas koje je sprinter Jusein Bolt sa Jamajke postigao na 100 metara, pokazalo je istraživanje čiji su rezultati objavljeni u Časopisu primenjene fiziologije (Journal of ...

• Džinovske letelice nosiće zgrade stotinama kilometara

Džinovske letelice nosiće zgrade stotinama kilometara

Džinovske letelice u obliku svemirskih brodova, koje mogu da prenose teret na velike razdaljine, mogle bi jednog dana da transportuju čitave zgrade, piše Dejli mejl . Australijska kompanija Skajlifter radi na projektu letelice kojom bi upravljali ...

Novi zakon Beograd parking servisa

Novi zakon Beograd parking servisa

Uvodi se i osma zona parkiranja, a to je izvan Beograda. Svi sa BG registracijom a koji nisu trenutno u Beogradu, moraće plaćati ...

- Šta je to brak? Istina o braku...

- Osvoji 2 avionske karte...

- Osnove kancelarijskog posla...

- Molitva za frustrirane na poslu...

Vijetnam: Halong Bay

Vijetnam: Halong Bay

Halong Bai je jedan od prirodnih svetskih čuda i jedan od najlepših turističkih destinacija u Vijetnamu. Halong Bay ima više od ...

- Grad Bagan - Mijamar (Burma)...

- Hotel Four Seasons na Tajlandu...

- Mesta koja treba videti u ovom životu...

- Ostrvo Bora Bora: Hotel Four Seasons...