Spermatozoidi popravlju raspoloženje

Spermatozoidi popravlju raspoloženje

Da seks popravlja raspoloženje sigurno svi znate, a da li vam je poznato da su i muški spermatozoidi nosioci "hormona sreće"?

Naučnici Državnog univerziteta Njujork dokazali su da se u spermi nalaze hormoni "dobrog raspoloženja" koji u organizam žene dospevaju kroz vaginu, što uslovljava da se žena oseća dobro i zadovoljno, ali su i upozorili da njihovi rezultati ne smeju biti razlog za nebezbedni seks.

"Želim da naglasim da mi ne preporučujemo da partneri ne koriste kondom. Sasvim jasno stavljamo do znanja da će neželjena trudnoća ili bolesti koje se prenose seksualnim kontaktom, uništiti svako zadovoljstvo koje pružaju hormoni iz sperme", naglasio je dr Gordon Galup koji je predvodio tim naučnika i čije je nalaze objavio u naučnom časopisu "Nju sajentist" (New Scientist).

Istraživači su ocenjivali raspoloženje 300 studentkinja koristeći standardna pitanja o njihovom seksualnom životu. Rezultati na skali od 1 do 20 su pokazali da je njih 17 "umereno depresivno" jer imaju i istovetan broj "poena".

Studentkinje čiji partneri nikada nisu koristili kondom dobile su ocenu osam dok su dame koje su povremeno imale seksualne odnose bez kondoma "zaradile" 11,3 poena. Međutim, studentkinje koje potpuno apstiniraju ocenjene su sa 13,5 na skali bodova.

Depresija i loše raspoloženje kod studentkinja čiji partneri povremeno ili nikada ne koriste kondom bila je sve izrazitija što su duže apstinirale.

Naučnici su tragali i za drugim faktorima koji mogu uticati na loše raspoloženje kao što su korišćenje antibebi pilula, učestalost seksualnih odnosa i lični mentalni i fizički sklop, ali su ustanovili da ni jedan od njih ne utiče na nalaze.

Za seksologe i fiziologe rezultati istraživanja nisu potpuno iznenađenje jer je odavno poznato da sperma sadrži nekoliko hormona koji "kontrolišu raspoloženje žene", pored ostalih i testosteron.

(FoNet)

pa zene sta cekate budite srecnije :ok

• Zdravi spermatozoidi garant dugovečnosti?

Zdravi spermatozoidi garant dugovečnosti?

Zdravija sperma može da znači duži život, ukazuje jedna danska studija u kojoj je preko 40.000 Danaca praćeno tokom 40 godina. Što je slabiji kvalitet semena, veći je rizik od smrti , zaključak je jedne od autora studije, dr Tine Kold Jensen s Univerziteta ...

• Hrana za bolje raspoloženje

Hrana za bolje raspoloženje

Dokazano je da čokolada stimuliše rad centra za nagrađivanje u mozgu i doprinosi da hormoni sreće preplave naš organizam. Međutim, i mnogi drugi slatkiši, voće, određene vrste povrća i začini doprinose psihičkoj ravnoteži. Predstavljamo vam nekoliko najboljih recepata ...

• Koliko boje utiču na raspoloženje?

Koliko boje utiču na raspoloženje?

Različite nijanse u domu u velikoj meri utiču na atmosferu, jer mogu da poprave raspoloženje ili probude melahnoliju. Kada birate boje za zidove, zavese, tapete, nameštaj, trebalo bi da znate i kako će uticati na ukućane. * Crveni tonovi podstiču energiju, ali i agresivnost, ...

• Praznično raspoloženje: Najlepše novogodišnje prosidbe

Praznično raspoloženje: Najlepše novogodišnje prosidbe

Novogodišnji praznici krivci za brojne prosidbe Ljudi su u vreme praznika emocionalniji nego inače, a zbog pozitivne atmosfere i porodičnog okupljanja, mnogi muškarci to smatraju idealnom prilikom za veridbu. Nova godina je drugi najčešći dan za prosidbu nakon Dana zaljubljenih. ...

• Volela sam dečka sa sela

Volela sam dečka sa sela

Volela sam decka sa sela Rodjena sam u oblaku smoga, na petome spratu zute zgrade. Ali zavoleh ja seljaka moga, sto mi kajmak za poljubac dade. Krvavice, slanina, kavurma, Ivanjicki krompir, a i cvarci. Zalud zeza cela Karaburma, zalud su me izbacili starci. Cer sam stakla, asfalta ...

• Lista najvećih fudbalskih stadiona na svetu

Lista najvećih fudbalskih stadiona na svetu

Predstavljamo vam spisak/listu najvećih fudbalskih stadiona na svetu po kapacitetu. 1 Stadion Prvog maja 150.000 - Pjongjang - Severna Koreja - Fudbalska reprezentacija Severne Koreje 2 Stadion indijske mladeži 120.000 - Kolkata - Indija - Kingfišer Ist Bengal, Mohamedan, Mohun Bagan, ...

• Zanimljive i smešne slike - kompilacija 240

Zanimljive i smešne slike - kompilacija 240

Dnevna doza zanimljivih i smešnih slika. Pogledajte koje smo to slike i fotografije izdvojili za danas. Ukoliko ste novi u ovom odeljku, ispod slika imate i link ka predhodnim slikama, i tako u nedogled. Svakodnevno objavljujemo najbolje, najzanimljivije i najsmešnije slike koje možete ...

• Majorka: Kuća mešovitog stila

Majorka: Kuća mešovitog stila

Mediteranska ostrva su veoma često izuzetno pogodno tlo za specifičnu arhitekturu kuća za odmor. Topla leta, izuzetan broj sunčanih dana i blage zime, a sve to sa velikom blizinom mora su odlični preduslovi sa arhitekturu koja će poslužiti u svakodnevnom uživanju. U ovom ...

Recept: Grašak sa knedlama

Recept: Grašak sa knedlama

- 1 pakovanje smrznutog graška - 1 glavica luka - začin c - trunčica šećera - malo brašna - 1 jaje - malo ulja Grašak može ...

- Hrana za nizak pritisak...

- Recept za pasulj...

- Recept: punjene tikvice...

- Recept za slatki kupus...

Prirodni lekovi za brži rast kose

Prirodni lekovi za brži rast kose

Prirodni lekovi za brži rast kose: Različite biljke mogu da povećaju prirodni proces rasta kose. Jedina stvar koju treba da znate ...

- Istorija biljke Aloe Vera...

- Lekovi protiv kašlja iz domaće radinosti...

- Prirodni lekovi za suvu kožu...

- Narodni lekovi protiv alergije...

Pametno postavljanje ciljeva

Pametno postavljanje ciljeva

Opšte je poznato da je postavljanje ciljeva vodič kroz život. Svako od nas sebi postavlja neke ciljeve, od momenta kada ujutro ...

- Kako da zapamti gradivo?...

- Depresija kod adolescenata...

- Umeće slušanja...

- Novac i deca...

U Beču sve više lokacija za venčanja iz snova

U Beču sve više lokacija za venčanja iz snova

Nakon blagog porasta broja venčanja u glavnom gradu Austrije 2010. godine, u glavnoj matičnoj službi registrovan je blagi pad broja ...

- Top 10 last minute poklona...

- Novi praznici koje bi trebalo početi slaviti...

- Bonton u restoranu...

- Stakleno šetalište na visini od 1430m...