Dok neki ljudi smatraju da je normalno živeti sa viškom kilograma i ne žele da promene bilo šta u svom načinu života, to je veoma pogrešno jer su posledice gojaznosti brojne. Dobro je prihvatiti sebe takve kakvi jesmo, ali to itekako može da naškodi zdravlju organizma.
Nije reč o estetici, već je neophodno znati da višak kilograma dokazano povećava rizik od mnogih bolesti.
Najnovija istraživanja su pokazala da ukoliko dobijete samo 3.5 kilograma, izlažete se mnogim rizicima po zdravlje.
Tako se povećava rizik od artritisa za 15 odst
Rizik od visokog krvnog pritiska povećava se za 72 odsto
Rizik od problema sa muškom erekcijom povećava se za 50 odsto
Rizik od bolesti jajnika i grlića materice povećava se za 20 odsto
Rizik od visokog nivoa holesterola u krvi povećava se za 49 odsto
Rizik od smrti nakon prvog infarkta povećava se za 20 odsto
Rizik od raka grla, želuca, bubrega i creva povećava se za 65 odsto
Rizik od pojave kamena u bubregu i žuči povećava se za 85 odsto
Rizik od astme povećava se za 20 odsto
Naučnici su takođe ustanovili da su gojazni ljudi skloniji dobijanju povreda u svakodnevnom životu, a bol u donjem delu leđa kod njih je pet puta češća nego kod osoba koje su vitke.
Takođe, 40 odsto srčanih oboljenja kod žena povezana su sa viškom kilograma.
Artritis, rak dojke, osteoporoza i pokoji kilogram viška često idu ruku pod ruku, a već je dokazano da je i dijabetes povezan sa viškom kilograma.
Ja ne mogu da se ugojim i ako to hocu ![]()
Ko zna zasto je to dobro, a sad znam i zasto ![]()
pa znam i ja
i ja nemogu nikako da se ugoim , ja vezbam . svaki dan radim stidnu filskulturu 

Istina je da se tokom prvih šest meseci pošto se ostave cigarete nabaci koje kilo. Tačnije, uobičajeno je između tri i pet kilograma... Uz malo dobre volje i discipline, brzo ćete se vratiti u formu. Nutricionista Branka Mirković daje nekoliko preporuka kako da prevaziđete ...

Pametnija deca manje su sklona gojaznosti, zaključili su španski stručnjaci. Naučnici su utvrdili da su deca koja su bila gojazna sa šest godina, pokazala slabije rezultate na testiranju sposobnosti dve godine ranije. Španski stručnjaci iz Centra za istraživanje ...
Bar trećina poslodavaca u SAD nudi radnicima novčanu stimulaciju za gubitak viška kilograma - od 100 do 500 dolara Prema rečima dr Kevina Volpa, direktora Centra za zdravstvene inicijative Univerziteta u Pensilvaniji, prosto je neverovatno koliko je ova ideja dobila na popularnosti ...

Pre 18 meseci Harriet Jenkins (25) bila je teška 165 kilograma. Nakon tih 18 meseci mnogo toga se promenilo. Harriet se prijavila u grupu za mršavljenje i posle 18 meseci promenila je 10 konfekcijskih brojeva. Ona je uspela da svoju kilažu skine na šokantnih 73 kilograma. ...

Ljute papričice, bilo da su veće ili manje ljutine, kada se dodaju jelu omogućavaju skidanje kilograma, pokazali su rezultati američkog istraživanja. Te papričice, kako su istakli naučnici iz Centra za ljudsku ishranu pri univerzitetu Kalifornija u Los ...

Italijan Luka Kalkanjini, mesar po profesiji, platio je mandatnu kaznu od 5.040 evra koju mu je policija izdala zbog proširenja prodajnog prostora na javnoj površini , sa 400 kilograma kovanica u apoenima od 1, 2 i 5 centa evra koje je u policijsku stanicu dovezao furgonom. ...

Dvanaestogodišnjak iz Koventrija Kajl Kejn ući će u Ginisovu knjigu rekorda, jer bez problema podiže dvostruko više kilograma nego što je sam težak, što je zapanjilo i najjače ljude na svetu. Na nedavno održanom takmičenju dečak je s lakoćom podigao 140 kilograma ...

Hladni dani, smanjena fizička aktivnost i bogata trpeza neminovno su doveli do pojave viška kilograma... Zimska garderoba nam je pomogla da ih koliko toliko uspešno sakrijamo ali sa dolaskom proleća sve postaje transparentno i vidljivo. Nije nam preostalo ništa drugo nego ...
- 1 pakovanje smrznutog graška - 1 glavica luka - začin c - trunčica šećera - malo brašna - 1 jaje - malo ulja Grašak može ...
Prirodni lekovi za brži rast kose: Različite biljke mogu da povećaju prirodni proces rasta kose. Jedina stvar koju treba da znate ...
Opšte je poznato da je postavljanje ciljeva vodič kroz život. Svako od nas sebi postavlja neke ciljeve, od momenta kada ujutro ...
Nakon blagog porasta broja venčanja u glavnom gradu Austrije 2010. godine, u glavnoj matičnoj službi registrovan je blagi pad broja ...