Sve više ljudi muči muku sa spavanjem, lošim snom i teškim padanjem u san
Legli ste mrtvi umorni, a probudili se u još gorem stanju? Biće vam lakše kada čujete da niste jedini.
Novo istraživanje ukazuje da većina ljudi danas ima probleme sa spavanjem.
Čak polovina ljudi ima probleme da zaspi a uz to se i budi se u toku noći. Za dobar san su najčešće prepreke buka komšija, sa ulice ili partnera koji hrče, kažu naučnici.
U proseku je ljudima potrebno čak 46 minuta da utonu u san, a otkriveno je da je glavni uzrok za to previše kofeina koji konzumiraju u toku dana kao i stres.
"Uz naporan životni ritam, san je jedna od osnovnih potreba da bismo izdržali sve obaveze", kaže doktorka Jen Tan i dodaje da je važno da spavamo bar sedam sati kako bismo imali dovoljno energije za sledeći dan.
za spavanje uh
bolje dve tri case rakije nego 5mg. lekova 
Rajko, rakija diže raspoloženje, ja svima preporučujem da popiju pivo, lepo se utople i san sam dolazi 
ha ha nema veze samo da se nesto pretoci 

Čitanje dobre knjige ili gledanje teškog filma zaista vas čini pametnijim, objavio je žurnal Nauka psihologije . Psiholozi sa Univerziteta u Santa Barbari utvrdili su da izloženost nadrealizmu povećava funkcionalnost kognitivnih mehanizama koji ...

Neke obične radnje svojstvene samo ljudima, kao što su ljubljenje, čačkanje nosa, sanjanje... nauka još nije objasnila. Zašto, na primer, nekim osobama pocrvene obrazi kada lažu? Zašto čovek ima potrebu da peva, svira, igra, slika... Naučni časopis New ...
Jedan kapak ili tanani mišići u spoljašnjim uglovima oka počinju da vam trepere, a ponekad osećate i blagi svrab. Reč je o fascikulaciji - finim, brzim treperavim drhtajima snopova mišićnih vlakana. Značajnu ulogu u ovoj pojavi igra i hormon stresa adrenalin, koji nadražuje ...

„Ključevi! Gde su mi ključevi?!“, „Kako beše ide onaj broj telefona....”, i “Ko je bio onaj tip..?” su svima poznate fraze. Starenje nosi svoj ceh, i obično znači da postajemo malo zaboravni, što ume da dovede do svakodnevnih neprijatnih situacija. “Zašto ...
Zašto je riba posna? Večita tema po slavama. Postoje mnogo nagađanja zašto je riba posna, a mi ćemo neke od najuverljivijih razloga istaći. - Ribe nemaju krvotok kroz riblje meso što je razlikuje od ostalih životinja. Krvotok je u trbušnoj šupljini i pored ...
Zašto mi drhte ruke? Pitanje kojim ćemo se danas pozabaviti. Zašto drhte ruke: Neuropsihijatrija - tremor pogađa i mlade. Uzrok drhtanja može biti organskog i psihogenog porekla. Ne uzimajte sami lekove Koliko puta ste primetili prilikom rukovanja da se vašem kolegi, prijatelju ...

Pogledajte kako izgleda Mona Liza sa strane i kakvo je lice imala! Da li je Kanon proporcija ili Vitruvijanski čovek, u stvari, pričica o jednom veselom i jednom ozbiljnom homoseksualcu?! Da li Devojka sa bisernom minđušom preteča Matriksa? Odgovor na ova pitanja dobićete ...

Niko do sada nije uspeo da precizno utvrdi zašto i mi počinjemo da zevamo kad posmatramo neku osobu koja to čini - uživo, na filmu, video snimku ili kompjuteru. Takođe na naučno objašnjenje čeka i činjenica zašto je zevanje, zapravo, zarazno. Jedna teorija zasnovana ...
- 1 pakovanje smrznutog graška - 1 glavica luka - začin c - trunčica šećera - malo brašna - 1 jaje - malo ulja Grašak može ...
Prirodni lekovi za brži rast kose: Različite biljke mogu da povećaju prirodni proces rasta kose. Jedina stvar koju treba da znate ...
Opšte je poznato da je postavljanje ciljeva vodič kroz život. Svako od nas sebi postavlja neke ciljeve, od momenta kada ujutro ...
Nakon blagog porasta broja venčanja u glavnom gradu Austrije 2010. godine, u glavnoj matičnoj službi registrovan je blagi pad broja ...